Πολιτική

Δολοφονία Κυριάκου Αμοιρίδη – Φυλάκιση 31 ετών στη σύζυγό του

30.08.2021 | 17:28 Eνσωμάτωση

Έγκλημα και τιμωρία για την 45χρονη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η Βραζιλιάνα Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη ως ο εγκέφαλος της δολοφονίας του πρέσβη στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016. Δικαιωμένος ο ξάδελφος του θύματος, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, κάνοντας λόγο για μια αδίστακτη γυναίκα.

Η δολοφονία είχε συνταράξει την Βραζιλία. Έκτακτα δελτία και εκτενή ρεπορτάζ αναφέρονταν στο έγκλημα, το πτώμα του Έλληνα πρέσβη είχε βρεθεί μέσα στο απανθρακωμένο αυτοκίνητό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η τότε 40χρονη σύζυγος του Κυριακού Αμοιρίδη, όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε σχέση με τον 29χρονο αστυνομικό της, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη. Υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε καθοδηγούμενος από εκείνη και καταδικάστηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών.

Το έγκλημα είχε συνταράξει την κοινή γνώμη, αφού ο πρέσβης και η Βραζιλιάνα σύζυγός του ήταν παντρεμένοι 12 χρόνια, από το 2004, και έδειχναν ευτυχισμένοι. Είχαν μία κόρη και ο Αμοιρίδης είχε βρεθεί για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γυναίκα και το παιδί του στο σπίτι των πεθερικών του περνώντας ευχάριστες στιγμές.

Η γυναίκα του δήλωσε την εξαφάνισή του μετά από αυτήν την οικογενειακή στιγμή. Είπε πως ο Αμοιρίδης έφυγε με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο, χωρίς εξήγηση από το σπίτι, και η αστυνομία άρχισε να ψάχνει κάθε εκδοχή, αν και η απαγωγή είχε αποκλειστεί.

Μετά από 24 ώρες βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο και το πτώμα του πρέσβη. Οι ερευνητές όμως δεν πείστηκαν. Έψαξαν το σπίτι που ο Αμοιρίδης πέρασε τα Χριστούγεννα και σταγόνες αίματος σε έναν καναπέ έδειξαν πως εκεί δολοφονήθηκε και στη συνέχεια σκηνοθετήθηκε όλη η υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/08/2021