Κόσμος

ΗΠΑ – Φέρετρα νεκρών στρατιωτών από την Καμπούλ υποδέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος

29.08.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα γίνει η τιμητική τελετή για τους 13 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονία στην Καμπούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους στρατιώτες.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους.

Παρούσες είναι και οι οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για τις κινήσεις των ΗΠΑ.

Από τις πιο αιματηρές επιθέσεις για τις ΗΠΑ

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, έδωσε αριθμούς για τους Αμερικανούς πολίτες που απομένει να απομακρυνθούν.

300 είναι όσοι παραμένουν πίσω, με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους να σημειώνουν ότι και μετά την 31η Αυγούστου, όποτε και είναι η καταληκτική ημερομηνία εκκένωσης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, όσοι θέλουν θα έχουν τρόπο να φύγουν με ασφάλεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/08/2021