Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές – Επεισόδια & μολότοφ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

29.08.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα, αφού λίγο πριν τις 20:30 της Κυριακής ξέσπασαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αντιεμβολιαστών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τους άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από τη Βουλή, και απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε χρήση της Αύρας η οποία απομάκρυνε τους διαδηλωτές με εκτόξευση νερού.

Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική, με την αστυνομία να προσπαθεί να διασπάσει το πλήθος, και τους διαδηλωτές να καταφεύγουν προς τα στενά της Ερμού.

Σημειώνεται ότι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ.

Από νωρίς πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για την χρήση μάσκας, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον διαχωρισμό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ίδιοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σταυρούς και φωνάζουν «όχι στην υποχρεωτικότητα», «όλοι μαζί λέμε όχι στους εκβιασμούς τους», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν να μαζεύονται από τις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/08/2021