Πολιτική

Καιρίδης – Ντροπιαστική η εκδίωξη των αμερικανών από το Αφγανιστάν

28.08.2021 | 09:29 Eνσωμάτωση

Οι αμερικανοί φεύγουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο από το Αφγανιστάν σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

«Ντροπιαστική εκδίωξη των αμερικανών, με νεκρούς αμερικανούς στρατιώτες. Δεν μπορούσε να είναι κάτι χειρότερο για τον αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν. Γι’ αυτό προχώρησαν σε αντίποινα. Οδεύουμε προς την κορύφωση του δράματος της εκκένωσης» σημείωσε.

«Από τη στιγμή που οι αμερικανοί αποφάσισαν να την βασική αεροπορικοστρατιωτική τους βάση στο Αφγανιστάν και να αποχωρήσουν πριν ένα μήνα, και μάλιστα μυστικά, τα χαρτιά τους είναι πολύ περιορισμένα. Βασίζονται στην συνεργασία με τους Ταλιμπάν για τον έλεγχο των αεροδρομίων της Καμπούλ» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι οι εικόνες χάους στο Αφγανιστάν τραυματίζουν την αξιοπιστία της Αμερικής και γενικά της δύσης.

Τέλος, ο Δημήτρης Καιρίδης υπογράμμισε την ανάγκη «να βγει η Ευρώπη από την γεωστρατηγική της αμεριμνησία, πρέπει να αποκτήσει ρόλο, να έχει στιβαρή και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/08/2021