Ελλάδα

Έκκληση του πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τους Έλληνες να εμβολιαστούν

28.08.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Το δικό του μήνυμα για την προστασία από τον κορωνοϊό δίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αποκλειστική συνέντευξη στο Ανδρέα Ρομπόπουλο για το MEGA. Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας καλεί τους Έλληνες να εμβολιαστούν για να προστατέψουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Να εμπιστευτούν την επιστήμη και να εμβολιαστούν κάλεσε τους Έλληνες ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στην συνέντευξη που έδωσε στο MEGA και τον Ανδρέα Ρομπόπουλο από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο.

Προς επέκταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Με κομμένη την ανάσα κυβέρνηση και λοιμοξιολόγοι παρακολουθούν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τη νέα μετάλλαξη της πανδημίας σχεδιάζοντας παράλληλα και ενδεχόμενη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου σε όσους κλάδους έχουν επαφές με τους πολίτες.

Σε λίγες ημέρες λήγει και η προθεσμία για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας καθώς από 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας και την επιστροφή του μισθού του πρώτου 15ημέρου του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του μήνα 202.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν -εκ των οποίων οι 8.150 είναι υγειονομικοί, ενώ ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση 7 εκατομμύρια πολίτες μέσα στον επόμενο μήνα.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.000 εμβολιασμοί κατ’ οίκον, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιώτες ιατρούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/08/2021