Οικονομία

Οι πληρωμές της ημέρας – Κρατική αρωγή για πυρόπληκτους, Συν – Εργασία Ιουλίου

27.08.2021 | 08:03 Eνσωμάτωση

Νέα πληρωμή σήμερα 27 Αυγούστου για την κρατική αρωγή στους πυρόπληκτων των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών. 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις ως τις 30/09.  Μετά και από αυτή την καταβολή ξεπερνούν τα 10,4 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί, μέσα σε 5 ημέρες

Σήμερα Παρασκευή γίνεται και η πληρωμή για όσους είχαν εγγραφεί στο πρόγραμμα Συν – Εργασία,θα καταβληθούν 7,2 εκατ. ευρώ σε 36.052 δικαιούχους.

Παράλληλα και μέχρι τέλος Αυγούστου θα δοθούν οι προκαταβολές για τα μειωμένα ενοίκια μηνός Ιουλίου.

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο για το μήνα Ιούλιο ή το ενοίκιο που έλαβαν ήταν «κουρεμένο» κατά 40% η αποζημίωση θα καταβληθεί με βάση τις δηλώσεις COVID που είχαν υποβάλλει για το μήνα Ιούνιο.

Για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

Αδήλωτα τετραγωνικά – Δεύτερη ευκαιρία το Φθινόπωρο

Αναφορικά στα αδήλωτα τετραγωνικά, θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Οι πύλες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών ανοίγει ξανά εντός του φθινοπώρου (περί τον Οκτώβριο) για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, με τις πληροφορίες να δείχνουν ότι η ρύθμιση θα προβλέπει πέναλτι προσαυξήσεων για όσους έχασαν την προηγούμενη ρύθμιση και κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Η καθυστέρηση που καταγράφεται στην εκκαθάριση των δηλώσεων ακινήτων έχει ως αποτέλεσμα τους φουσκωμένους  λογαριασμούς, καθότι ανεβάζει τις έξτρα χρεώσεις οι οποίες θα έρθουν μαζεμένες για τους ιδιοκτήτες το καλοκαίρι.

Τα ποσά των δημοτικών τελών και του ΤΑΠ που αναλογούν για τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων θα υπολογιστούν αναδρομικά από την από την 1η Ιανουαρίου 2020.

•Επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

•Υποβολή: διορθωτικών δηλώσεων στους Δήμους

•Πραγματική επιφάνεια των ακινήτων

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/08/2021