Καιρός

Άστατος ο καιρός σήμερα

27.08.2021 | 06:37 Eνσωμάτωση

Σήμερα κατά διαστήματα άστατος θα είναι ο καιρός στα δυτικά. Το ξημέρωμα αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα καταιγίδων από το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται στη συνέχεια και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές και καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος , με περισσότερο ήλιο και μόνο τοπική συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες. Στα βόρεια και ειδικότερα σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Πιο δροσερές τιμές αναμένονται το μεσημέρι στα δυτικά, με 30-32 οι μέγιστες, 34 στα βόρεια, 36-37 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 34-35 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις, 2-4 και στα κεντρικά και νότια μέχρι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς Κελσίου με νότιο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι, με αρκετό ήλιο όμως μέσα στη μέρα. Πιθανόν όμως στα γύρω ορεινά ,και κυρίως στα ορεινά της Χαλκιδικής, να βρέξει για λίγο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες το μεσημέρι 2-4 μποφόρ.

Αύριο Σάββατο μέχρι το απόγευμα βροχές αναμένονται στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ , με δυτικό ρεύμα στα νότια μέχρι 5-6 μποφόρ. Και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 32-34 βαθμούς κατά μέσο όρο και 36-37 στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/08/2021