Κόσμος

Αφγανιστάν – Έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

26.08.2021 | 17:16 Eνσωμάτωση

Συναγερμός σήμανε στο Αφγανιστάν, καθώς σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη αεροδρόμιο της Καμπούλ, με άγνωστο αριθμό θυμάτων και τραυματιών.

Tο Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε αν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη δεν σημειώθηκε στην κεντρική, αλλά στην ανατολική πύλη έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που ακούγονταν πυροβολισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μετέδωσε το CNN επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ παραμένει άγνωστο αν η έκρηξη έγινε εντός ή εκτός της περίφραξης του αεροδρομίου.

Σε οριακό σημείο η κατάσταση

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε οριακό σημείο αφού χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται εκεί ώστε να βρουν σημείο διαφυγής παρά τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, των Βρετανών και άλλων συμμάχων ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι’ αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/08/2021