Κόσμος

Αφγανιστάν – Συγκλονιστικά βίντεο & φωτογραφίες μετά τις εκρήξεις στην Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί

26.08.2021 | 18:15 Eνσωμάτωση

Σε επίθεση αυτοκτονίας οφείλονται, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της Καμπούλ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για θύματα.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για δεύτερη έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο, έξω από το Hotel Baron, όπου τις τελευταίες ημέρες διέμεναν κυρίως Αμερικανοί.

Μάλιστα, ήδη αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με τους Ταλιμπάν υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, μεταξύ αυτών παιδιά και ξένοι.

Για απροσδιόριστο μέχρι στιγμής αριθμό θυμάτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις, το γύρο των social media κάνουν εικόνες και βίντεο που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βίντεο φαίνεται να είναι από την περιοχή, ωστόσο η γνησιότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε εικόνες & βίντεο μετά την επίθεση (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τουλάχιστον 13 νεκροί από τις εκρήξεις, ανάμεσά τους και παιδιά

Πανικός επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα. Σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν που μίλησε στο Reuters, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά. Την πληροφορία για νεκρούς επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αριθμό θυμάτων.

Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Η δεύτερη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο απέναντι από το αεροδρόμιο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/08/2021