Ελλάδα

Νέα αυστηρά μέτρα και «πόρτα» στους ανεμβολίαστους

24.08.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Σφίγγει γύρω από τους ανεμβολίαστους ο κλοιός των μέτρων κατά της πανδημίας καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου περιορίζεται η πρόσβασή τους σε συγκεκριμένους χώρους, ενώ θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για να μπορούν να εργαστούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανεμβολίαστοι Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα που θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θα έχει κόστος 10 ευρώ.

1 rapid test / εβδομάδα (10€ μόνο σε ιδιωτικά κέντρα)

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης , της τηλεόρασης ,του θεάτρου της μουσικής και του χορού είναι υποχρεωτικό να κάνουν 2 ραπιντ τεστ την εβδομάδα με το κόστος επίσης να επιβαρύνει την τσέπη τους.

Εργαζόμενοι σε Τουρισμό, Εστίαση, Τηλεόραση, Θέατρο, Μουσική, Χορό
2 rapid tests / εβδομάδα (10€ μόνο σε ιδιωτικά κέντρα)

Δάσκαλοι καθηγητές ακαδημαϊκοί, φοιτητές και εργαζόμενοι στον τομέα της εκπαίδευσης που δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης με δική τους δαπάνη θα πρεπει να υποβάλλονται σε δυο τεστ την εβδομάδα . Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δυο δωρεάν σελφ τεστ την εβδομάδα.

Εκπαιδευτικοί / Ακαδημαϊκοί: 2 rapid tests / εβδομάδα (10€ μόνο σε ιδιωτικά κέντρα)

Μαθητές: 2 self tests / εβδομάδα (Δωρεάν)

Φοιτητές: 2 rapid tests / εβδομάδα (10€ μόνο σε ιδιωτικά κέντρα)

Όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν εργαστηριακό ραπιντ τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι , ενώ τα παιδιά 5 εως 11 ετων για τα οποία δεν εχει ανοιξει πλατφόρμα εμβολιασμού θα κάνουν σελφ τεστ.

Ταξιδιώτες (με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ)
1 rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι (ενήλικοι & ανήλικοι 12-17 ετών)
1 self test 48 ώρες πριν το ταξίδι (10€ μόνο σε ιδιωτικά κέντρα / ανήλικοι 5-11 ετών)

Από τις 13 Σεπτεμβριου έως και τις 31 Μαρτιου του 2022 σε καφέ, μπαρ, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

Μόνο εμβολιασμένοι σε:
Καφε
Μπαρ
Ταβέρνες
Κλαμπ
Κέντρα Διασκέδασης
Κλειστοί & Ανοιχτοί χώροι γηπέδων

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους , τα μουσεία , τους αρχαιολογικούς χώρους και τα κλειστα γυμναστηρια θα επιτρέπεται η εισοδος και στους ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρων.

Rapid Test για ανεμβολίαστους σε:
Θέατρα (κλειστοί χώροι)
Σινεμά (χειμερινά)
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Κλειστά γυμναστήρια

Στη δέσμη μέτρων μπήκε και το εμπάργκο για covid test στις δημόσιες δομές υγείας για τους ανεμβολίαστους.

Με ανάρτηση του στο facebook ο Παυλος Πολάκης προεξοφλεί την αποτυχία των μέτρων επιμένοντας στην χορήγηση φαρμάκων μονοκλονικων αντισωμάτων.

«Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω! Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Pfizer και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;»

Για αντιεμβολιαστικό παραλήρημμα, και για υγειονομικό σαμποτάζ κατηγορεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας η ΝΕΑ Δημοκρατία καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

«Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.»

Όλα αυτά την ωρα που οι εντατικές γεμίζουν με 9 στους 10 ασθενείς να είναι ανεμβολίαστοι.

ΤΑ «ΘΟΛΑ» ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Καμία αλλαγή στον τρόπο
που ψωνίζουμε
σε super market, λιανεμπόριο
και εμπορικά κέντρα

Καμία αλλαγή
στην προσέλευση
πιστών στους ναούς

Σύσταση για χρήση μάσκας
σε εξωτερικούς χώρους
με συνωστισμό

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/08/2021