Κόσμος

Καμπούλ – Δορυφορικές φωτογραφίες ντοκουμέντο

24.08.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Στις δορυφορικές φωτογραφίες βλέπουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ και τους ανθρώπους που περιμένουν σε ομάδες για να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα- οι Αμερικανοί λένε ότι έχουν φύγει πάνω από 58.000 άνθρωποι.

Βλέπουμε ακόμα το χάος που επικρατεί γύρω από το αεροδρόμιο, στα μπλόκα καθώς και στους γύρους δρόμους. Σήμερα το απόγευμα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν πλέον στους Αφγανούς να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Θα τους σταματούν στα μπλόκα. Μένει να δούμε αν θα σταματούν και τους Αφγανούς με ξένα διαβατήρια.

Την συνάντηση του διοικητή της CIA με τον αρχηγό των Ταίμπαν που αποκάλυψε η Washinghton Post πως την σχολιάζουν τι συζητήθηκε λένε;

Οι Ταλιμπάν αρχικά αρνήθηκαν να σχολιάσουν, κατόπιν ένας από τους εκπροσώπους του είπε ότι δε γνωρίζει αν έγινε η συνάντηση ανάμεσα στον πολιτικό ηγέτη τους μουλά Μπαραντάρ και στον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς χτες στην Καμπούλ. Δεν διέψευσαν. Ο Μπαραντάρ είναι παλιός γνώριμος της CIA. Οι Αμερικανοί τον είχαν συλλάβει και παραδώσει στο Πακιστάν πριν από 11 χρόνια, πριν από 3 χρόνια ζήτησαν την απελευθέρωσή του, και διαπραγματεύθηκαν μαζί του τη συμφωνία για τη αποχώρηση των νατοϊκών από το Αφγανιστάν. Και ο καταλληλότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή για να διαπραγματευτεί με το διευθυντή της CIA το τελευταίο στάδιο της αμερικανικής αποχώρησης, ίσως και την επόμενη ημέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/08/2021