Ελλάδα

Ζάκυνθος – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 9χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία – «Κανένας γονιός να μη το βιώσει αυτό»

23.08.2021 | 13:54 Eνσωμάτωση

Σπαράζει καρδιές ο πατέρας του 9χρονου αγοριού, που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο, ενώ έπαιζε με τους φίλους του κρυφτό. Το παιδί στην προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από εγκαταστάσεις κλιματιστικών σε ξενοδοχείο, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο χωριό Τσιλιβί, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. «Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί. Το παιδί μου έμεινε στα χέρια» είπε στο Mega ο τραγικός πατέρας.

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο Τσιλιβί Ζακύνθου, από ηλεκτροπληξία, ενώ, έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του. Συντετριμμένοι οι συγγενείς του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν ζωντανό το παιδί…

«Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί. Το παιδί μου έμεινε στα χέρια, εύχομαι μην τύχει σε κανένα γονιό αυτό», είπε ο πατέρας του 9χρονου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έφυγε άδικα. Κάναμε αγώνα να μεγαλώσουμε αυτό το παιδί…», είπε ο θείος του παιδιού.

Το αγόρι έπαιζε δίπλα σε κλιματιστικό ξενοδοχείου με διαρροή ρεύματος.

«Ο γείτονας που μένει απέναντι το είχε πει στον ιδιοκτήτη αλλά δεν είχαν δώσει σημασία. Εγώ δεν το γνώριζα το θέμα αυτό. Δεν θα το άφηνα να παίζει το παιδί μου εκεί. Τους έχουμε γείτονες και δεν ήρθαν να πουν συλληπητήρια», πρόσθεσε ο πατέρας.

Ακαριαίος θάνατος

Οι εγκαταστάσεις των κλιματιστικών του ξενοδοχείου βρίσκονται σε χώρο όπου όλοι έχουν πρόσβαση, πολύ κοντά στο σπίτι του παιδιού…

«Τον είδαν οι φίλοι του ότι δεν είχε τις αισθήσεις του το παιδί μου κι ένα από τα παιδιά έτρεξε και το είπε αμέσως στον πατέρα του, κι εκείνος στη συνέχεια, το πήρε αγκαλιά και μου το έφερε έντρομος. Θα μπορούσαν να είχαν κρυφτεί κι άλλα παιδάκια σε εκείνο το σημείο και να θρηνούσαμε τώρα κι άλλες αθώες ψυχούλες. Θα κινηθώ νομικά», δήλωσε ο πατέρας του 9χρονου.

Πιθανότατα κάποιο από τα κλιματιστικά παρουσίασε διαρροή ρεύματος και όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του, σκοτώθηκε ακαριαία.

Συλλήψεις για την τραγωδία

Η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου έχει συγκλονιστεί από τον άδικο θάνατο του παιδιού.

«Κάθισε δίπλα στο κλιματιστικό αυτό και έπαθε ηλεκτροπληξία. Κόλλησε επάνω που σημαίνει ότι είχε διαρροή, κάτι πρόβλημα υπήρχε…Είναι πλήγμα, είναι οδυνηρό γιατί χάθηκε ένα παιδάκι 9 ετών», είπε ο Διονύσης Γιακουμέλος, πρόεδρος κοινότητας Πλάνου – Τσιλιβή.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός των εγκαταστάσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/08/2021