Υγεία

Η Δέλτα σαρώνει τη χώρα – Μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων

22.08.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Με το στέλεχος Δέλτα να σαρώνει και να θέτει την χώρα, προ ενός τέταρτου κύματος κορωνοϊού, επιστήμονες και αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και αναζητούν τρόπους να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδικότερα, ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε να διασωληνωθούν έφτασε τους 317.

Περισσότεροι από 300 διασωληνωμένοι είχαν καταγραφεί για τελευταία φορά μέσα στο καλοκαίρι στα μέσα Ιουνίου.

Χθες καταγράφηκαν στη χώρα μας 3191 ημερήσιες μολύνσεις, 23 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου ενώ έγιναν 280 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Το εμβόλιο παρέχει ισχυρή προστασία στη σοβαρή νόσηση δήλωσε στο MEGA ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Αποτελεσματικά εναντίον της Δέλτα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca είναι αποτελεσματικά ενάντια στις παραλλαγές του κορωνοιού Άλφα και Δέλτα σημειώνει, με ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Την τελευταία εβδομάδα υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου 6 άνθρωποι από 18 έως 39 ετών . Ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρίσκονται 13 άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς και ένα παιδί.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να συνδιάζονται με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021