Κόσμος

Ζήτημα ημερών η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer

21.08.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα εμβόλια καθώς η Pfizer θα πάρει αυτή την εβδομάδα την επίσημη, πλήρη έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Η διαδικασία της πλήρους αδειοδότησης του εμβολίου -και όχι μόνο της άδειας για επείγουσα χρήση- επρόκειτο να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ωστόσο ίσως καθυστερήσει λίγο ακόμα γιατί συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του FDA με τη Pfizer.

Όπως γράφουν οι New York Times η οριστική και πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει σε διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς στην πράξη δεν θα θεωρείται πλέον ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ενώ αφαιρείται έτσι το επιχείρημα των αντιεμβολιαστών.

Συγκρούσεις για το lockdown στην Αυστραλία

Η μεγαλύτερη και πιο επεισοδιακή διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων έγινε στη Μελβούρνη στην Αυστραλία.

Αρχικά οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά τελικά περιόρίστηκαν με την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού και την υποστήριξη έφιππων αστυνομικών, ενώ αρκετά άτομα προσήχθησαν.

Τα κρούσματα αυξάνονται στην Αυστραλία παρά το lockdown, έφτασαν τα 900 το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/08/2021