Ελλάδα

Βραδυφλεγής «βόμβα» τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά σε επίφοβες περιοχές

21.08.2021 | 20:22 Eνσωμάτωση

Το πάθημα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα στο Δήμο Διονύσου, καθώς σωροί σκουπιδιών, κλαδιών και φυλλωμάτων που άφησε πίσω της η χειμωνιάτικη χιονόπτωση «Μήδεια», αποτελούν μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με ένα μόνο σπίρτο.

27 Ιουλίου: στις φλόγες Σταμάτα και Ροδόπολη, η φωτιά έφθασε μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου…

6 Αυγούστου: σε πύρινο κλοιό Κρυονέρι και Άγιος Στέφανος, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες…

15 ημέρες μετά την τελευταία πυρκαγιά στον δήμο Διονύσου και αυτή είναι η εικόνα σε αρκετά σημεία, η περιοχή αποτελεί πυριτιδαποθήκη…Οι κάτοικοι όπως λένε στο Μέγκα, ζουν με τον φόβο μιας νέας πυρκαγιάς.

Ξερά κλαδιά και κορμοί από κομμένα δέντρα στοιβαγμένα σε αυτοσχέδια βουνά, ακόμα και τα αυτοκίνητα που κάηκαν παραμένουν στο ίδιο σημείο του δρόμου.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και τονίζουν πως εκτός από τα κομμένα κλαδιά πρέπει να μαζευτούν και τα σκουπίδια. Στρώματα, ξύλινες πόρτες, μπουκάλια από μπύρα αποτελούν εύφλεκτες ύλες και βρίσκονται ανάμεσα στα πεύκα.

Από τη «Μήδεια» στις πυρκαγιές

Πεύκα κομμένα στα δύο και από κάτω στοίβες από κλαδιά, αυτή είναι η κατάσταση 7 μήνες μετά την κακοκαιρία Μήδεια, με τους πολίτες να ανησυχούν και να μιλούν για βραδυφλεγή βόμβα.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να σκύψουν πάνω από το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή καθώς, όπως λένε, μία φωτιά είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει αλλά πολύ δύσκολο να σβήσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/08/2021