Ελλάδα

Βίλια – Για πέμπτη μέρα μάχη με τις φλόγες – Πού επικεντρώνονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις

20.08.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών οι οποίοι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων πυρόσβεσης μάχονται με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Βίλια πριν 5 ημέρες και μέχρι τώρα έχει κάψει πάνω από 70.000 στρέμματα δάσους και πάνω από 10 κατοικίες.

Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στα Βίλια καταγράφεται σε βίντεο ντοκουμέντο.

Δασοπυροσβέστες εθελοντές με το πυροσβεστικό τους όχημα κινούνται το βράδυ στο μέτωπο των Βιλίων, περνώντας μέσα από μια πύρινη βροχή και τη στιγμή που στα δεξιά τους οι φλόγες είναι δυνατές. Η ψυχραιμία τους είναι παραδειγματική.

Άλλωστε, για Πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στα Βίλια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι κατάφεραν κατά τη διάρκεια να οριοθετήσουν την πύρινη λαίλαπα.

Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους.

Οι εικόνες από ό, τι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα σοκάρουν. Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στον οικισμό Θέα.

Φωτιά στην Κερατέα

Νέα φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Δασκαλειό Κερατέας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται μάλιστα η φωτιά ξέσπασε όταν άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες, όπως καταγράφει βίντεο, πέταξαν δύο φωτοβολίδες με πιστόλι σε οικόπεδο. Στις 3.30 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή για εκκένωση με το 112. Ευτυχώς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Η εικόνα στα Βίλια είναι σαφώς καλύτερη. Το μεσημέρι της Παρασκευής δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι επί ποδός για την περίπτωση αναζοπύρωσης. Στο σημείο περιπολούν και εναέρια μέσα, ενώ παρόντες είναι και οι Πολωνοί πυροσβέστες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/08/2021