Υγεία

Μετάλλαξη «Δέλτα» τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα – Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ

20.08.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

H μετάλλαξη «Δέλτα» κυριαρχεί στη χώρα μας λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της και εντοπίζεται πλέον στο 85 % των δειγμάτων που ελέγχονται.

Η πανδημία αυτή τη στιγμή παραμένει η νόσος των νέων καθώς η μέση ηλικία των κρουσμάτων ήταν την τελευταία εβδομάδα τα 29 έτη. Ωστόσο σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση εμφανίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ σε ένα μηνά υπερδιπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία .

«Οι περισσότερες νοσηλείες, οι περισσότερες διασωληνώσεις και οι περισσότερες απώλειες, θα προέλθουν από τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών. Αυτή η ομάδα όταν έρθει σε επαφή με νεότερες ηλικίες που θα επιστρέψουν από διακοπές, μετά από δεκαπέντε μέρες, ενδεχομένως να δούμε μια επιβάρυνση» σημείωσε στο MEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Χθες καταγράφηκαν στη χωρα μας 3273 μολύνσεις από κορωνοϊό. 20 πολίτες έχασαν τη μάχη με τη νόσο , 286 είναι διασωληνωμένοι, ενώ έγιναν 276 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Για μια ακόμη δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έκανε λόγο μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Γιωργος Μπουλμπασακος .

Εμβολιασμός παιδιών

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών δήλωσε στο MEGA ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και κάλεσε τους γονείς να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά τους έτσι ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια το Σεπτέμβριο .

Μάσκα παντού και τεστ ζητούν οι ειδικοί, καθώς ανησυχούν για το αποτύπωμα του Δεκαπενταυγουστου και τη μεταφορά του ιού από τα νησιά στα αστικά κέντρα .

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/08/2021