Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

20.08.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλες τις δυνατές προετοιμασίες, σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει την έξαρση των προσφυγικών ροών που αναμένεται από το Αφγανιστάν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή επιθεώρηση από τους υπουργούς Αμυνας και προστασίας του Πολίτη του φράκτη στον Εβρο, αλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ειδικότερα, η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στις 19.30 προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοϊδης

Ηδη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και άμυνας, οι κκ Χρυσοχοίδης – Παναγιωτόπουλος για να επιθεωρήσουν τη θωράκιση των χερσαίων συνόρων.

Οι δυο υπουργοί επισκέπτονται τις Καστανιές και επιθεωρούν την κατάσταση τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Θα μεταβούν επίσης στο νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ στη συνέχεια θα έχουν ευρεία σύσκεψη στην 12η Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/08/2021