Οικονομία

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αποζημίωσης πυρόπληκτων

17.08.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Ενεργοποιείται αύριο Τετάρτη η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων.

Μέχρι χθες είχαν διενεργηθεί σε Αττική και Εύβοια περισσότεροι από 1.350 αυτοψίες ενώ τα άλλοι 400 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί σε Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία, Σήμερα αρχίζουν οι αξιολογήσεις ακινήτων και στην Αρκαδία.

Από αύριο με μια απλή αίτηση οι πυρόπληκτοι θα μπορούν να λάβουν τα ποσά των προκαταβολών. Συγκεκριμένα, για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσει την προσφορά του σε χρήματα ή σε είδος.

Εφάπαξ ενίσχυση σε εργαζόμενους

Από σήμερα στην διαθεση των εργαζομένων πυρόπληκτων επιχειρήσεων είναι και η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση των 718,65 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΟΑΕΔ με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ.

Μετά την εγγραφή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ μεσω του gov.gr.

Mεχρι και τις 31 Αυγούστου το ΠΣ Εργανη θα είναι διαθέσιμο για την δηλωση των αναστολων από τις επιχειρήσεις των δύο πληττόμενων δήμων της βόρειας Εύβοιας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/08/2021