Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη διαχείριση των πυρκαγιών – Οικονόμου, Γιαννούλης & Κατρίνης στο MEGA

16.08.2021 | 09:39 Eνσωμάτωση

Η επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές φέρει τη σύγκρουση των πολιτικών σχετικά με τις καταγραφές των ζημιών και το πως διαχειριστεί την κατάσταση η κυβέρνηση.

«Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα καταγραφής, η οποία έχει προχωρήσει άμεσα. Επειδή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα αποζημιώσεων, είναι ένα πρόγραμμα που η κυβέρνηση το έχει θέσει σε πρώτη ιεράρχηση. Στην Αττική έχουν γίνει καταγραφές και έχουμε δει το εύρος της ζημιάς σε επιχειρήσεις, σπίτια και δασικό πλούτο. Προχωράει και στη Βόρεια Εύβοια, όπου μιλάμε για μία πρωτόγνωρη καταστροφή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής ΝΔ

«Ο δασικός πλούτος θέλει χρόνια να αποκατασταθεί. Η ζημιά είναι σε πολλές περιοχές της χώρας και στη Βόρεια Εύβοια θα υπάρξει στήριξη των επαγγελματιών και εργαζόμενων σε αυτές τις δραστηριότητες. προχωράμε άμεσα, δεν είναι μόνο λόγια. Η καταγραφή των ζημιών μας οδηγούν σε αποζημιώσεις, οι πληγέντες θα δουν άμεσα την κρατική χορηγία. Η επιτροπή με τον κ. Μπένο θα παίξει σημαντικό ρόλο. Έχω την εκτίμηση πως όλες οι δυνάμεις θα έπρεπε να εμπλακούν σε αυτή την υπόθεση, και ιδιαίτερα η τοπική αυτοδιοίκηση. Το πνεύμα της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε όπου και όσο μπορούμε τις ζημίες που έγιναν», συμπλήρωσε.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν τις αποζημιώσεις δεν μπορώ να πω πως όλα είναι ρόδινα, γιατί έχουν το παράδειγμα των πλημμυροπαθών στην Εύβοια, των σεισμόπηκτων στη Θεσσαλία. Σήμερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι νέα μεταπολίτευση. Πρέπει να απαντήσουμε στα “αν” της ιστορίας. Δεν δέχομαι ότι σε αυτή τη χώρα  η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν έχουνε προλάβει θεσμούς και διαδικασίες αξιοπιστες και διαφανείς ώστε ο πολίτης να εχει τη βεβαιότητα ότι δεν ειναι μόνος. Αν είχαμε προλάβει το κακό, όλα θα ήταν καλύτερα. Οι πολιτικοί και η πολιτική πρέπει να έρθουν κοντά στην ιστορία. Είναι οι πληγέντες των καταστροφών και της πανδημίας και απέναντι αυτό που ορίζεται ως Κράτος, ως Πολιτεία», είπε με τη σειρά του ο Χρήστος Γιαννούλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς είμαστε ένας νομός που ζει ξανά τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, και αναφέρθηκε στο ταμείο Μολυβιάτη για τους πληγέντες της Ηλείας.

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να εντάξει την Ηλεία στην ανασυγκρότηση και να μην εξαντληθεί στα βοηθήματα του πρώτου διαστήματος, γιατί τα ποσά είναι πολύ μικρά. Θα πρέπει να υπάρχουν αντανακλαστικά της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί αν υποτιμήσει τα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν στην Ηλεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις, που αφορούν την Αττική, την Βόρεια Εύβοια και την Ηλεία, είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 16/08/2021