Κόσμος

Πύρινος εφιάλτης στον πλανήτη – Εκατοντάδες πυρκαγιές – Αναμένεται νέο κύμα καύσωνα

14.08.2021 | 06:48 Eνσωμάτωση

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε, με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη γη, πλημμύρες, και θερμοκρασίες - ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δασών, η Ελλάδα έχει τις περισσότερες καμένες εκτάσεις για το 2021 στη Μεσόγειο, καθώς αυξήθηκαν κατά 448%, σε σχέση με το μέσο όρο από το 2008 έως και το 2020.

Ακολουθεί η Τουρκία, όπου οι εκτάσεις που έγιναν στάχτη αυξήθηκαν κατά 357%. Τις φονικές πυρκαγιές στην Τουρκία, ακολούθησαν φονικές πλημμύρες.

Στην Ιταλία σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται μεγάλα πύρινα μέτωπα, την ώρα που αναμένεται νέο κύμα καύσωνα. Στην Ιταλία οι εκτάσεις που παραδόθηκαν στις φλόγες αυξήθηκαν κατά 187%, σε σχέση με το μέσο όρο από το 2008 έως και το 2020.

Στην Ισπανία, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης πυρκαγιές, με την Ελλάδα να στέλνει βοήθεια.

Στην Αλγερία μεγάλα μέτωπα οδήγησαν στο θάνατο 71 ανθρώπους.

Αρκετά τα μέτωπα και σε ΗΠΑ και Καναδά. Στις ΗΠΑ το σημαντικότερο είναι στην Καλιφόρνια, όπου η πυρκαγιά Ντίξι θεωρείται η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία της.

Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και στο Περού και την Βολιβία.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ανακοίνωσε ότι ο φετινός Ιούλιος είναι ο θερμότερος όλων των εποχών.

Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες σε Τουρκία, Ινδία και Κίνα

Έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες στο βόρειο μέρος της Τουρκίας, με τις εικόνες από την περιοχή να είναι ενδεικτικές. Σπίτια ολόκληρα κατέρρευσαν, ενώ πολυκατοικίες κόπηκαν στη μέση.

31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός αγνοουμένων.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα και στην Κίνα, όπου οι νεκροί είναι 20 από το νέο κύμα βροχοπτώσεων, ενώ πριν από περίπου 10 ημέρες, ακόμα 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε Κίνα και Ινδία.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 14/08/2021