Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ανησυχία προκαλεί η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων

12.08.2021 | 14:31 Eνσωμάτωση

Συναγερμός στις αρχές μετά την έκρηξη κρουσμάτων που ξεπέρασαν τις 4000 στην καρδιά του καλοκαιριού. Τις πρώτες δέκα μέρες του Αυγούστου καταγράφηκαν περισσότερες από 26.000 μολύνσεις, ενώ χθες ανακοινώθηκε ο τρίτος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας.

«Υπάρχει μία ξεκάθαρα επιτάχυνση της αυξητικής πορείας», δήλωσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ έκανε προβλέψεις ότι οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν τις 400.

Σε τροχιά ανόδου και οι διασωληνωμένοι καθώς από 193 στις 5 Αυγουστου πέντε μέρες μετά έφτασαν τους 219. Ανάμεσα τους και νέοι όπως μια 20χρονη από την Κρήτη που δίνει μάχη για τη ζωή της

Μini lockdown στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, ενώ στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς. Το ιικό φορτίο στη Κρήτη προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι εξετάζουν ήδη μέτρα για την επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση και πολύ προβληματισμένοι. Τα κρούσματα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο αυξάνονται. Υπάρχει και επιβάρυνση του συστήματος υγείας, με 25 να βρίσκονται σε ΜΕΘ και 181 άτομα να νοσηλεύονται στο σύστημα υγείας με κορωνοϊό», δήλωσε ο Λάμπρος Βαμβακάς, αντιπεφερειάρχης Κρήτης.

Μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα είναι ο καθολικός εμβολιασμός καθώς η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/08/2021