Ελλάδα

Φωτιές – Υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων κάτοικοι & πυροσβέστες στην Αρκαδία

12.08.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρκαδία, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να απειλεί χωριά και οικισμούς.

Μετρούν τις πληγές τους

Άγρυπνοι για ακόμη ένα βράδυ έμειναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Αρκαδίας, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από νέες πιθανές αναζωπυρώσεις.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της πολλές καταστροφές. Καμένη γη, σπίτια και ζώα στα χωριά Καστράκι και Χώρα.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.

Χωρίς ρεύμα με κεριά & φαναράκια

Κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικά οχήματα, όταν οι πύρινες γλώσσες έκαιγαν το χωριό τους και αναγκάστηκαν να μείνουν κρυφά, ενώ είχε γίνει έκκληση για εκκένωση.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο που είχε ήδη πληγεί την Τετάρτη. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν επίγεια και εναέρια μέσα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι της Γορτυνίας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος πιθανών αναζωπυρώσεων.

Μιλώντας στο MEGA, o δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, σημείωσε ότι η εικόνα είναι πλέον καλύτερη, μετά από πέντε μέρες.

«Η εικόνα είναι καλύτερη και αισιόδοξη. Ζήσαμε τραγικά δύσκολες στιγμές επί 5 μέρες, με τη φωτιά να κατακαίει τα πάντα».

Όπως τονίζει ο δήμαρχος:

«Επλήγη μεγάλο ελαιοπαραγωγικό κομμάτι του δήμου, χέουνε πληγεί κτηνοτρόφοι. Είμαστε στη διαδικασία της καταγραφής, είχαμε και απώλειες σπιτιών. Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος και τώρα έχουμε αρχίσει να ηρεμούμε, χωρίς όμως να επαναπαυόμαστε», καταλήγει ο δήμαρχος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/08/2021