Ελλάδα

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στη Γορτυνία – Αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής

10.08.2021 | 07:08 Eνσωμάτωση

Η φωτιά έχει περάσει από την Ηλεία στη Γορτυνία, όπου αυτή την ώρα μαίνεται ένα μεγάλο μέτωπο. Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση.

«Είναι η φωτιά που έχει περάσει στη Γορτυνία από την Ηλεία. Υπάρχουν πολλές μικρές κατά τόπους εστίες. Χθες και προχθές έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και με τα εναέρια μέσα. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Στη Χώρα υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί, και η φωτιά πέρασε και από τις Ράχες. Και σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα, αναμένουμε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Το μέτωπο έχει μεγάλο μήκος. Είναι κοντά στους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι οικισμοί που πρέπει. Γίνεται προσπάθεια και από πάρα πολλούς ιδιώτες. Ο καιρός σήμερα είναι σχετικά καλός, οι άνεμοι έχουν πέσει. Ελπίζω ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλύτερη», συνέχισε ο ίδιος.

«Στη Γορτυνία μέχρι εχτές είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση», κατέληξε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 10/08/2021