Πολιτική

Φωτιές – Αναζήτηση ευθυνών & πολιτική αντιπαράθεση

10.08.2021 | 20:51 Eνσωμάτωση

Ο απολογισμός θα γίνει μετά τη μάχη δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξή του επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο απολογισμός και ο εντοπισμός των όποιων αδυναμιών θα γίνει μετά το τέλος της μάχης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό.

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δε ζήτησε τις παραιτήσεις υπουργών, κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει πρώτος ο ίδιος τον εαυτό υπό κρίση.

«Ακέραια την πολιτική ευθύνη τη φέρει ο πρωθυπουργός. Που κάποτε  είχε πει ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης χωρίς παραιτήσεις. Ας αναλάβει λοιπόν ο ίδιος το βάρος του επιμερισμού των ευθυνών και των παραιτήσεων. Θέτοντας όμως υπό κρίση, πρώτο τον εαυτό του».

«Η άμεση αντικατάσταση του Υπουργού προστασίας του πολίτη και του Υφυπουργού πολιτικής προστασίας είναι το πρώτο βήμα πραγματικής ανάληψης ευθύνης διαφορετικά η συγνώμη του Πρωθυπουργού είναι επικοινωνιακή και ο ίδιος συνυπεύθυνος», ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έτεινε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση καταθέτοντας σχέδιο 7 σημείων για την εκπόνηση ενός πραγματικού εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και πολιτικής προστασίας με αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης.

«Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είναι ευπρόσδεκτοι σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Άλλωστε και χθες ο ίδιος είπα ότι αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους. Κατά συνέπεια κάθε θετική συμβολή, από όπου και αν προέρχεται είναι καλοδεχούμενη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο ένας, ο Μητσοτάκης, με υποκριτικές συγγνώμες και ο άλλος, ο Τσίπρας, με το κουστούμι της δήθεν υπεύθυνης αντιπολίτευσης, προσπαθούν να κρύψουν, πίσω από επικοινωνιακά τερτίπια, τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες τους για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας», ήταν η δήλωση του ΚΚΕ.

Μετά από επικοινωνία της με τον πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του ΚΙΑΝΛ ζήτησε να διεξαχθεί μετά το δεκαπενταύγουστο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την πολιτική προστασία και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/08/2021