Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – Συνεχίζεται για 8η μέρα ο πύρινος εφιάλτης

10.08.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται για όγδοη μέρα η μάχη των κατοίκων και των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις οι οποίες εξακολουθούν να απειλούν χωριά και οικισμούς στη Βόρεια Εύβοιας. Στην περιοχή επιχειρεί και το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που ήρθαν από 23 χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα που πήραν τεράστιες διαστάσεις.

Για 8η ημέρα ο βόρεια Εύβοια φλέγεται. Κανείς δεν μπορεί να διακρίνει μέσα στους καπνούς ποια είναι η κίνηση της φωτιάς. Απρόβλεπτο το κάθε μέτωπο.

Μικρά ή μεγαλύτερα μέτωπα που το ξημέρωμα έδειχναν να μην απειλούν οικισμούς, τώρα έχουν γίνει μία ακόμη απειλή.

Οι μάχες μέσα στους καπνούς συντεταγμένα δίνονται σε δύο σημεία για να μην περάσει η φωτιά με κατεύθυνση προς την Ιστιαία ή την Αιδηψό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον Σέρβο ομόλογό για την βοήθεια στη χώρα μας

Στο μέτωπο της Εύβοιας έχει ριχτεί μεγάλο μέρος της βοήθειας που έχει έρθει από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της πυροσβεστικής η κατάσταση είναι ακόμη δύσκολη καθώς, μέχρι τώρα, λόγω των καπνών δεν είχαν στη συγκεκριμένη περιοχή βοήθεια από εναέρια μέσα.

Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί -χωρίς να διευκρινίζεται αν επιχειρούν- 14 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων τριών ελικοπτέρων από Σερβία, δύο ελικόπτερα από Ελβετία, ενός της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός ως συντονιστικό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/08/2021