Ελλάδα

Εύβοια – Νύχτα αγωνίας για τις αναζωπυρώσεις – Δύσκολη μέρα σε Αβγαριά & Καματριάδες

10.08.2021 | 15:52 Eνσωμάτωση

Σε πύρινο κλοιό παραμένει σήμερα για 8η ημέρα η Βόρεια Εύβοια. Μεγάλος κίνδυνος, οι δεκάδες αναζωπυρώσεις. Κάτοικοι και πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες με όσα μέσα διαθέτουν. Σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες και κρατώντας τις μάνικες στους ώμους τους. Δύσκολη μέρα έχουν οι κάτοικοι στην Αβγαριά και στις Καματριάδες.

Σε επιφυλακή κάτοικοι και πυροσβέστες στις Καματριάδες

Με τη φωτιά να καίει πυκνό πευκοδάσος ανάμεσα στα χωριά Καματριάδες και Καμάρια, υπεράνθρωπη ήταν η των κατοίκων, τοπικής αυτοδιοίκησης και πυροσβεστικής στο να φτιαχτούν οι αντιπυρικές ζώνες.

Η πυρκαγιά χθες μαινόταν ανάμεσα στη Γαλατσώνα και στην Αβγαριά, με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το πύρινο μέτωπο κύκλωσε δύο φορές την Αβγαριά χθες βράδυ.

Ο καπνός ήταν πυκνός και σύμφωνα με τους κατοίκους, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν από την πρώτη ημέρα είχαν δράσει τα εναέρια μέσα.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο. Στην περιοχή βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα σβήνοντας τις όποιες μικρές εστίες παραμένουν.

«Το ένα μέτωπο που είχαμε από Καμάρια προς Καματριάδες έχει σταματήσει, και υπάρχουν δύο μέτωπα ψηλά στο βουνό», ανέφερε στο Mega ο πρόεδρος της κοινότητας Καματριάδων.

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στο δάσος μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς

Όσοι κάτοικοι μπορούσαν να μείνουν στο σημείο και να βοηθήσουν, το έκαναν. Περίπου 60 άτομα, άνδρες και γυναίκες, έμειναν πίσω στην περιοχή μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες και να σώσουν τον τόπο τους.

Οι κάτοικοι έχουν κυριολεκτικά χάσει τον ύπνο τους, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Εκκένωση του Ασμηνίου – Καταγγελίες για εμπρησμό

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Ασμηνίου, το οποίο τους καλεί να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Γύρω από το χωριό και απόσταση 1χλμ. μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο, με τους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να τα σώσουν.

Παράλληλα, οι κάτοικοι κάνουν καταγγελίες για εμπρησμό στην περιοχή, αναφέροντας ότι εντόπισαν γκαζάκια αλλά και ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό.

Στην περιοχή επιχειρούν ελικόπτερα, ενώ οι κάτοικοι ζητούν τη συνδρομή και άλλων αεροσκαφών.

Στην περιοχή βρίσκεται η Πυροσβεστική, ενώ βοηθούν και εθελοντές μέσα στο δάσος. Υπάρχει ακόμα ένα ασθενοφόρο.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αβγαριά

Αυτή τη στιγμή μία μεγάλη αναζωπύρωση φούντωσε στην Αβγαριά. Η φωτιά, δυστυχώς, πέρασε τον δημόσιο δρόμο και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/08/2021