Αθλητικά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύει με 200.000 την Εθνική Ομάδα Πόλο – Η συγκινητική κίνηση για τους πυροπαθείς

09.08.2021 | 15:15 Eνσωμάτωση

Στο φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο οι διεθνείς μας αφιέρωσαν στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις φωτιές. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης πριμοδότησε την ομάδα με 200,000 ευρώ και οι παίκτες μέσω του αρχηγού τους Γιάννη Φουντούλη, δεσμεύτηκαν ότι το μισό ποσό θα δοθεί στους πυροπαθείς.

Ασημένιο μετάλλιο…η Ελλάδα!

Η εθνική πόλο των ανδρών στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Υπερηφάνεια και χαρά για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που ολοκληρώνουν την παρουσία τους στο Τόκιο, με μόλις μία ήττα, στον τελικό από την παντοδύναμη Σερβία και με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος τους.

«Νομίζω ότι κάναμε πολλούς Έλληνες υπερήφανους. Αυτό που πετύχαμε και αυτό που είδα τα παιδιά μου να ανεβαίνουν στο βάθρο, ήταν πάρα πολύ συγκινητικό», είπε ο θοδωρής Βλάχος.

Συγκίνηση και χαμόγελα για αυτήν την ομάδα, που αγωνίστηκε στον τελικό, έχοντας στο μυαλό της τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα.

Δάκρυα χαράς για αυτήν την ομάδα που μας έκανε υπερήφανους, στην πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Την εθνική πόλο που μας προσέφερε χαμόγελο αυτές τις σκοτεινές ημέρες, συνεχάρη ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, προσφέροντας στην γαλανόλευκη πριμ 200.000 ευρώ.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μαρινάκη μέσα από την καρδιά μας για την τόσο γενναιόδωρη κίνηση του και με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, δωρίζοντας το μισό ποσό στους πυρόπληκτους. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες για τη στήριξη που λάβαμε όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε να τους κάναμε υπερήφανους», είπε ο Γιάννης Φουντούλης, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Πόλο.

Μία ομάδα που όχι μόνο άντεξε αλλά έφτασε στον Όλυμπο της δόξας, χάρη στις προσπάθειες και το μεράκι παικτών και προπονητών, συλλόγων όπως ο Ολυμπιακός που εδώ και χρόνια στηρίζει και μεγαλώνει την ελληνική υδατοσφαίριση, έχοντας στις τάξεις του την πλειοψηφία των παικτών της εθνικής ομάδας και τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Επίλογος με τον αρχηγό της εθνικής, Γιάννη Φουντούλη να μπαίνει με τη ελληνική σημαία στην τελετή λήξης.

Στην Ιαπωνία γράφτηκε ιστορία. 2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο μετάλλιο, αλλά και εμφανίσεις που εγγυώνται επιτυχία στο Παρίσι. Καληνύχτα Τόκιο, ευχαριστούμε. ))

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 09/08/2021