Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – Στη Γερακιού Ευβοίας οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι με τις φλόγες

09.08.2021 | 11:40 Eνσωμάτωση

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στη Γερακιού Ευβοίας, όπου οι κάτοικοι, μόνοι και αβοήθητοι, ρίχτηκαν στη μάχη με το πύρινο μέτωπο.

«Το πρόγραμμα για να μας κάψουν είναι μακροχρόνιο. Τα εναέρια μέσα για αλλού τα στέλνανε και αλλού πηγαίναν. Οι πυροσβέστες δουλεύουν κανονικά, φταίνε τα μεγάλα τα κεφάλια», είπε κάτοικος της περιοχής.

«Το ηθικό μας αναπτερώθηκε γιατί ακούγαμε τα αεροπλάνα που πήγαιναν και γέμισαν νερό στη θάλασσα. Αυτό κράτησε για 1 – 2 ώρες, κι από εδώ δεν πέρασε τίποτα. Αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι ότι στον Δρυμώνα ότι έχουν καεί τα πάντα, εκτός από το Μοναστήρι. Το Μοναστήρι ήταν άθικτο, γιατί όπως έμαθα, τα ελικόπτερα έριχναν νερό γύρω από αυτό. Όλα καμένα και το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ άθικτο. Αφήσανε να καεί το δάσος για να τους λέει η εκκλησία που θα πάνε να σβήσουν τη φωτιά», είπε άλλος κάτοικος και άφησε αιχμές πως η εκκλησία έδωσε εντολή για να σωθεί η μονή.

Στα χωριά Γερακιού και Γαλατσώνα οι κάτοικοι παρέμειναν στα χωριά και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, διακινδυνεύοντας να εγκλωβιστούν.

Μεγάλη εστία φωτιάς ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά

Μία μεγάλη εστία φωτιάς εντοπίστηκε σε χαράδρα ανάμεσα στα χωριά Γαλατσώνα και Αβγαριά.

Απαραίτητη είναι η συνδρομή των εναέριων μέσων, τα οποία δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής μέσα στην ημέρα.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στα χωριά και δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουν.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 09/08/2021