Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια – «Η Εύβοια κάηκε επίτηδες» – Τι καταγγέλει ο Πρόεδρος Κοινότητας Ροβιών

09.08.2021 | 12:46 Eνσωμάτωση

Απίστευτες καταγγελίες έκανε στον αέρα του MEGA ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροβιών, Θοδωρής Κέρης.

«Η εικόνα είναι καμένη γη παντού. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Εμείς έχουμε παράπονα από την Πυροσβεστική, από την Πολιτεία, ότι δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Πρέπει να μπει Εισαγγελέας στην υπόθεση, κάηκε ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου. Οικονομική καταστροφή σε όλους τους πολίτες. Η περιοχή ήταν πλούσια από τουρισμό και από αγροτικά. Όλα αυτά τελείωσαν».

«Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια. Δεν πέταξε ούτε αεροπλανάκι. Γιατί; Για να τη φυτέψουν, όπως όλη την Ελλάδα, ανεμογεννήτριες», κατήγγειλε.

«Δεν είμαι ειδικός, ξέρω ότι είμαι Πρόεδρος της Κοινότητας και ξέρω ότι ήμουν στην πρώτη γραμμή με μπουλντόζες στις αντιπυρικές ζώνες. Ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής μα είπαν πως έχουν εντολές να κοιτάμε και να μην μπαίνουμε μέσα, και να μας τραβάνε σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν κι εκείνοι που έδιναν το αίμα τους να σβήσουν τη φωτιά. Μόλις τελειώσει όλο αυτό θα πάω σε δικηγόρο και να κάνω σαν κοινότητα να μπει Εισαγγελέας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να καίει από τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο, και να γυρνάει πάλι πίσω».

«Το ξέρω ότι μπορούν να μου κάνουν μηνύσεις, αλλά εγώ λέω την πραγματικότητα. Έχω απογοητευτεί», πρόσθεσε.

Το δάσος της Κοινότητας Ροβιών έχει καεί 100%, τόνισε ο κ. Κέρης. «Ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας ήταν ο κ. Τσαπουρνιώτης και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός», δήλωσε ο κ. Κέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 09/08/2021