Ελλάδα

Εύβοια – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Ποια χωριά παραμένουν σε κίνδυνο

09.08.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης συνεχίζεται στην Εύβοια, αφού η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο για έβδομη συνεχόμενη μέρα, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά και Ασμήνι.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα, το χωριό της Αβγαριάς εκκενώνεται μετά από εντολή, με τους κατοίκους που έχουν μείνει να μην προτίθενται να φύγουν.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να τις αντιμετωπίσουν. Αυτήν την ώρα η φωτιά καίει στην περιοχή από Γαλατσώνα προς Αβγαριά.

Μάχη και στις Καματριάδες

Οι φλόγες προχωρούν και στις Καματριάδες, ενώ εκεί επιχειρούν δύο ελικόπτερα που κάνουν συνεχείς ρίψεις.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν την επέλασή της για να μην περάσει στην απέναντι πλευρά, και ξεφύγει προς Ιστιαία, περιμετρικά της οποίας σε απόσταση 4 χιλιομέτρων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος επιχειρούν και Canadair, κάτι που θα γίνεται μέχρι να πέσει το φως του ήλιου.

Απειλούνται σπίτια – Ανησυχία και για την Ιστιαία

Το μέτωπο στο Ασμήνι είναι επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς τα σπίτια του χωριού. Οι φλόγες προχωρούν και στις Καματριάδες.

Αυτήν την ώρα, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά να μην περάσει στην απέναντι πλευρά, και ξεφύγει προς Ιστιαία, περιμετρικά της οποίας σε απόσταση 4 χιλιομέτρων γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ από αέρος επιχειρούν και Canadair, κάτι που θα γίνεται μέχρι να πέσει το φως του ήλιου.

Φωτιά στην Εύβοια: Στη μάχη & οι Σέρβοι πυροσβέστες

Με κάθε ελάχιστη ριπή αέρα αναζωπυρώνεται η φωτιά με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους με γεωργικά μηχανήματα και με κάθε τρόπο να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την πορεία της στο υπόλοιπο δάσος.

Από χθες έφτασαν εκεί και επιχειρούν οι 34 Σέρβοι πυροσβέστες με 14 οχήματα. Συνεχής και η ροή των εθελοντών που έρχονται με νερό και τρόφιμα να βοηθήσουν.

Τι γίνεται στο μέτωπο των Γουβών

Το μέτωπο που έκαιγε από χθες Κυριακή στις Γούβες έχει φθάσει πίσω από το Αρτεμίσιο. Σκαπτικό μηχάνημα από την Περιφέρεια Στερεάς δημιουργεί αντιπυρική ζώνη ώστε να σταματήσει η επέλασή του.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις και έχει βοηθήσει την κατάσταση. Εθελοντές όλων των ηλικιών που ξέρουν την περιοχή με ίδια μέσα και 2 υδροφόρες, με κάθε τρόπο έχουν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για να προλάβουν την εξάπλωση.

Ανυπολόγιστη καταστροφή

Οι εικόνες που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές αποτυπώνουν την ανυπολόγιστη καταστροφή που έφερε το πύρινο μέτωπο.

Σπίτια, αυτοκίνητα, περιούσιες και δεκάδες στρέμματα πρασίνου έχουν γίνει στάχτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/08/2021