Ελλάδα

MYTILINEOS – Προσφορά τεσσάρων ελικοπτέρων στην Πυροσβεστική

09.08.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα Ericson και το εικοσαμελές προσωπικό υποστήριξης που είναι απαραίτητο για επιχειρησιακή τους λειτουργία, θα ενισχυθεί για διάστημα 2 μηνών η χώρα μετά από πρωτοβουλία του ομίλου MYTILINEOS.

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τέσσερα νέα ελικόπτερα τύπου Ericson έρχονται να προστεθούν στον πυροσβεστικό στόλο.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα αναμένεται να έρθουν από την Αυστραλία στην Ελλάδα πλήρως στελεχωμένα με ιπτάμενο προσωπικό και προσωπικό υποστήριξης που αποτελείται από περισσότερους από 20 πιλότους, μηχανικούς και μεταφραστές.

«Τα νέα τέσσερα ελικόπτερα που προστίθενται στις δυνάμεις μας έρχονται να συμπληρώσουν και τη συνδρομή που ήδη δέχεται η χώρα μας σε εναέρια μέσα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αλλά και διμερώς, δέχθηκε σημαντική βοήθεια με 21 εναέρια μέσα, 1.268 πυροσβέστες και 250 οχήματα από χώρες του εξωτερικού.

Τα 4 ελικόπτερα BELL 214 BI της αμερικάνικης εταιρείας Ericson που έρχονται να προστεθούν στις δυνάμεις που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα έχουν εγκριθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για δωρεά της εταιρείας MYTILINEOS ύψους 3,3 εκατ. ευρώ η οποία συμβάλει καθοριστικά στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα.

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, στα σώματα ασφαλείας, τους εθελοντές και όλους όσους υπερέβησαν εαυτούς για να περιορίσουν τη μεγάλη καταστροφή στη χώρα», ήταν η δήλωση της εταιρείας.

Τα ελικόπτερα πρόκειται να παραμείνουν στην Ελλάδα για 60 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/08/2021