Ελλάδα

Αρκαδία – Σε διαθεσιμότητα ο ταξίαρχος που ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό στην Γορτυνία

09.08.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα όσα καταγγέλλει ο κοινοτάρχης Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όταν επικοινώνησε με αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου για να ζητήσει πυροσβεστικό όχημα, ο αξιωματικός τον ρώτησε αν έχει πολιτικό μέσο.

Αίσθηση στην κοινή γνώμη και μία διαθεσιμότητα προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στην Αρκαδία ότι, όταν ζήτησε πυροσβεστικό όχημα, ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου φέρεται να τον ρώτησε αν έχει «πολιτικό μέσο».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κάτοικος της Αρκαδίας, με δάκρυα στα μάτια, κατήγγειλε όλα όσα φέρεται να του είπε ο ταξίαρχος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ενώ η φωτιά πλησίαζε το σπίτι του.

«Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ήταν η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή αυτήν την καταγγελία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη διαθεσιμότητα του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ που ζητούσε ‘πολιτικό μέσο’ για να δράσει η Πυροσβεστική στην Αρκαδία».

Τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησαν την στήριξη των πληγέντων και την απόδοση ευθυνών.

«Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Η απογοήτευση τους πνιγεί. Η ταλαιπωρία τους δεν μπορεί να συνεχιστεί», ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά.

«Αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων», σημείωσε το ΚΚΕ.

Σχετικά με περιστατικό, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/08/2021