Ελλάδα

Σε πύρινη πολιορκία η χώρα – Το Mega σε όλα τα πύρινα μέτωπα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

07.08.2021 | 01:15 Eνσωμάτωση

Μία ακόμα δύσκολη νύχτα διανύει η χώρα, με δεκάδες ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια.

Δραματική νύχτα στην Εύβοια – Καίγονται σπίτια

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι απελπιστική. Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και έχει φτάσει μια ανάσα από τη θάλασσα στην περιοχή της Λίμνης.

Οι εικόνες από το σημείο είναι ενδεικτικές της κόλασης που λαμβάνει χώρα στην περιοχή. Σπίτια, δέντρα, και τεράστιες εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη.

Δύσκολες ώρες στην Αττική

Την ίδια ώρα, στην Αττική, η Βαρυμπόμπη έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ στην περιοχή είναι ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να ανακόψουν την καταστροφική επέλαση της φωτιάς.

Οι αναζωπυρώσεις στα διάφορα μέτωπα, είναι συνεχείς.

Στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

«Δεν υπάρχει πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα, περιμένουμε τα εναέρια το πρωί. Η κατάσταση τώρα είναι σχετικά καλή, το μόνο σημείο που είναι επικίνδυνο είναι στη διασταύρωση του Μαρκόπουλου μέσα στο ρέμα, όπου βρίσκονται οι περισσότερες δυνάμεις», είπε στην κάμερα του Mega εθελοντής που συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Νύχτα αγωνίας στην Ηλεία

Τέσσερα είναι συνολικά τα μέτωπα που είναι ενεργά στην Ηλεία. Τα δύο μεγαλύτερα είναι στην περιοχή της Βαρβάσαινας και στην περιοχή της Νεμούτας.

Η Νεμούτα είναι δασώδης περιοχή που καλύπτεται κυρίως από πεύκα και έλατα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ βοηθούν και στην επέκταση της φωτιάς. Η φωτιά, μάλιστα, φέρεται να έχει περάσει στο νομό Αρκαδίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - 07/08/2021