Ελλάδα

Βαρυμπόμπη – Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι – Δεκάδες καμένα σπίτια & τεράστια καταστροφή

05.08.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Απόγνωση και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα των κατοίκων στη Βαρυμπόμπη που είδαν τα πάντα να χάνονται σε λίγες στιγμές. Όλα τους τα υπάρχοντα θαμμένα κάτω από στάχτες. Οι ρεπόρτερ του MEGA μίλησαν μαζί τους και σας μεταφέρουν τις εικόνες.

Η επόμενη μέρα δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο Κυριάκος Μπαρδής, κάτοικος Βαρυμπόμπης, λυγίζει βλέποντας το πρωί στάχτες εκεί που ήταν όλη η ζωή του γιου του.

Εδώ ήταν και το σπίτι της κ. Δήμητρας, μέχρι χθες το βράδυ. Οι φλόγες έφθασαν εδώ το πρωί.

Από κέντρο διασκέδασης στις παρυφές της Βαρυμπόμπης ζουν 10 οικογένειες. Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν εδώ προσπαθώντας να το σώσει. Δεν τα κατάφερε. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να επισκευαστεί. Η καταστροφή είναι ολική.

Έφυγαν για να προστατευθούν κι επέστρεψαν στην κόλαση. Στη γειτονιά στις Αδάμες που ήταν ο παράδεισος της κυριαρχεί σήμερα το μαύρο χρώμα.

Στην οδό Ζαφείρη Μάτσα τρία σπίτια στη σειρά κι άλλο ένα στον διπλανό δρόμο είχαν βρεθεί στο έλεος της φωτιάς χθες το απόγευμα. Τουλάχιστον 5 οικογένειες στη γειτονιά έμειναν άστεγες.

Πλέον αναμένονται μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους που έχασαν μέσα στις φλόγες τη γη κάτω από τα πόδια τους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2021