Ελλάδα

Σε εξέλιξη νέο πύρινο μέτωπο στο Λατζόι Ηλείας – Συνεχίζεται η εκκένωση των Κεχριών Ευβοίας – Μεγάλες καταστροφές στη Βαρυμπόμπη

05.08.2021 | 08:31 Eνσωμάτωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο πύρινο μέτωπο στο χωριό Λατζόι Ηλείας.

Την ίδια ώρα, στο δημοτικό σχολείο της Καυκανιάς οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει τα ζώα τους, προκειμένου να τα προφυλάξουν.

Οι εικόνες καταστροφής από το σημείο είναι σοκαριστικές, με τους κατοίκους σε απόγνωση να βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος στην Αρχαία Ολυμπία δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή, με την πυροσβεστική να έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας.

Σε εξέλιξη παραμένει και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Μιράκα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

Μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Ευβοίας

Μια ανάσα από τις Κεχριές βρίσκονται οι φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, όπου λίγο νωρίτερα διετάχθη εκκένωση.

Οι κάτοικοι που παραμένουν στο σημείο προσπαθούν να καθαρίσουν όσο μπορούν τα χωράφια, προκειμένου να μη λειτουργήσουν ως προσάναμμα, ενώ ακόμα δεν έχουν φτάσει στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μεγάλες καταστροφές στη Βαρυμπόμπη

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Μεταξύ των σπιτιών που καταστράφηκαν, και ένα κυρίας που διαμένει στη Γερμανία, και είδε την περιουσία της να γίνεται στάχτη μέσω της τηλεόρασης.

«Με πήρε η ιδιοκτήτρια τηλέφωνο και μου είπε αν μπορώ να πάω να δω τι γίνεται, να βγάλω φωτογραφίες και να τις στείλω. Τα βρήκαμε όλα καμένα, και το σπίτι ακόμα καιγόταν. Με ρώτησε η ιδιοκτήτρια αν έμεινε κάποιο έπιπλο να το κρατήσει ως ενθύμιο. Μου είπε ότι ήταν όλες τις οι αναμνήσεις, τα παιδιά της χρόνια. Πέρυσι είχε κάνει ανακαίνιση η ιδιοκτήτρια», περιέγραψε ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής, και γείτονας της άτυχης ιδιοκτήτριας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 05/08/2021