Ελλάδα

«Πνίγεται» στους καπνούς και τη στάχτη η Αττική – Τι συνιστούν οι ειδικοί

04.08.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Συναγερμό σήμανε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Με ανακοίνωση του τονίζει ότι η κατάσταση σήμερα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια και ζητά από τους πολίτες να μείνουν στις οικίες τους με παράθυρα και πόρτες ερμητικά κλειστά.

Έως τώρα 77 άτομα μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία. Τους ασθενείς επισκέφθηκε στο Σισμανόγλειο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η Αττική πνίγεται στους καπνούς και τη στάχτη. Χθες στο νοσοκομείο Γεννηματάς που τέθηκε σε επαγρύπνηση δεκάδες πολίτες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα.

Να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να απευθυνθούν άμεσα στο γιατρό τους με το παραμικρό σύμπτωμα , συστήνουν στα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα οι ειδικοί, καθώς καπνοι έχουν σκεπάσει το λεκανοπέδιο.

Οι πνευμονολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες να αποφύγουν τη σωματική άσκηση στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις. Για όσους μετακινούνται η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για την αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2021