Κόσμος

Η Δέλτα οδηγεί την «κούρσα» της πανδημίας – Γαλλία & Γερμανία υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης του «πράσινου πάσου»

04.08.2021 | 13:41 Eνσωμάτωση

Μέτρα για τον χειμώνα που έρχεται με οδηγό τη μετάλλαξη Δέλτα παίρνουν οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ.Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη αμερικανική μεγαλούπολη που γίνει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλες τις δραστηριότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος Γαλλία και Γερμανία στην Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις να προσανατολίζονται στην υποχρεωτική χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού για να προλάβουν τα χειρότερα.

Η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί πλέον την «κούρσα» της πανδημίας στην Ευρώπη.

Στη Γαλλία, 22.389 ημερήσια κρούσματα καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνοντας αύξηση κατά 170% και οι θάνατοι κατά 84%.

Στην Ιταλία, τα ημερήσια κρούσματα όλη την προηγούμενη εβδομάδα έφθασαν τα 5.429 κρούσματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 119% και οι θάνατοι κατά 36%.

Στη Γερμανία, με τις ημερήσιες μολύνσεις να μην κατεβαίνουν κάτω από τις 5.000, καταγράφοντας άνοδο κατά 154% στα κρούσματα και κατά 75% στους θανάτους.

Προσχέδιο του γερμανικού υπουργείου Υγείας θα προτείνει τη χρήση προστατευτικής μάσκας τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2022, ενώ θα επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για μη εμβολιασμένους.

Στη Νέα Υόρκη, των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, το 71,8% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου ενώ συνεχώς δίνονται κίνητρα.

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει νέου έκκληση να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε πανεθνικό επίπεδο και η Νέα Υόρκη θα γίνει η πρώτη μεγάλη πόλη που θα ζητά υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, σε χώρους εκδηλώσεων και γυμναστήρια. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το CNN.

Το πάσο θα ονομάζεται « Κλειδί για την είσοδο στη Νέα Υόρκη» και η πρώτη δοκιμή θα γίνει στις 16 Αυγούστου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2021