Πολιτική

Κοντά στους πυροσβέστες που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ο πρωθυπουργός

04.08.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Κοντά στους ήρωες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που όλη νύχτα έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» στη Βαρυμπόμπη για την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ευτυχώς δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής και ζήτησε εγρήγορση καθώς θα έχουμε καύσωνα κάποιες μέρες ακόμη και μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι.

«Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι ο πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι σήμερα, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Καταλαβαίνετε ότι το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο», είπε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω απ΄ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια.

«Η επικοινωνιακή εικόνα πρωθυπουργού και υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε ότι κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια, ενώ «Κουράγιο στους πυροσβέστες μας, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, σε όλες και όλους που βοηθούν», ευχήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μίλησε με το Νίκο Χαρδαλιά χθες και ζήτησε να κινητοποιηθεί κάθε μέσο για την κατάσβεση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2021