Ελλάδα

Λάρισα – Νέα γυναικοκτονία – Δολοφόνησε τη γυναίκα του με 8 σφαίρες

03.08.2021 | 21:27 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει η συζυγοκτονία στη Λάρισα, όπου 56χρονος πυροβόλησε με τουλάχιστον 8 σφαίρες την 43χρονη σύζυγό του η οποία φέρεται να ζητούσε διαζύγιο, μέσα στην ταβέρνα του αδερφού της.

Την πυροβόλησε στον θώρακα, στα πλευρά και στο κεφάλι. Της έριξε μάλιστα  χαριστική βολή ανάμεσα στα μάτια και κάλεσε την αστυνομία.

«Σας τηλεφωνώ από τηλεφωνικό θάλαμο. Σκότωσα τη γυναίκα μου. Ελάτε. Θέλω να παραδοθώ. Δεν πρόκειται να αντισταθώ…».

Το χέρι του 54χρονου όπλισε η ζήλια. Το ζευγάρι, που έχει 3 παιδιά, το τελευταίο διάστημα ήταν σε διάσταση εν αναμονή του διαζυγίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος δράστης είχε αναζητήσει λίγες ώρες πριν τον δικηγόρο της συζύγου του, στον οποίο είχε αναθέσει την έκδοση του διαζυγίου.

Η 43χρονη, τους τελευταίους μήνες είχε φύγει από το σπίτι τους στην Αθήνα και είχε μετακομίσει στη Σωτηρίτσα. Λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας του αδερφού της έπρεπε να αναλάβει την ταβέρνα. Πριν από λίγες μέρες την είχαν επισκεφτεί τα παιδιά της.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να σχολιάζει έντονα τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες γυναικών αλλά στις καταγγελίες και πρόσθεσε ότι δεν συγκρινόμαστε ούτε με τη Βενεζουέλα, ούτε με το Μεξικό.

«Οργή και πένθος. Αλλά δε φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε. Οφείλουμε να δράσουμε. Να αναγνωρίσουμε την αμείλικτη πραγματικότητα των γυναικοκτονιών και των αιτίων τους. Η μη αναγνώρισή τους από την Πολιτεία συνιστά αιτία διαιώνισης των φαινομένων έμφυλης βίας», ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά και την νέα γυναικοκτονία, είναι ώρα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του για δράση», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Ο δράστης κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/08/2021