Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Πάση θυσία η φωτιά να περιοριστεί πριν νυχτώσει

03.08.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτα καίει εδώ και πέντε ώρες η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη. Πρόκειται για τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, ο οποίος έχει παραδοθεί στις φλόγες, την στιγμή που δεκάδες περιουσίες έχουν γίνει στάχτη και πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει θύματα, αφού εκτός από την έγκαιρη εκκένωση όλων των οικισμών που απείλησε η πύρινη λαίλαπα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όσοι πολίτες είχαν ζητήσει βοήθεια, έχουν απεγκλωβιστεί.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Αυτήν την ώρα αστυνομικοί ψάχνουν πόρτα πόρτα για ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Να περιοριστεί η φωτιά πριν νυχτώσει

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Σπύρος Βρεττός,  δήμαρχος Αχαρνών, σημείωσε ότι: «δεν υπάρχουν εγκλωβισμοί, έχει εκκενωθεί η περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η φωτιά καίει μέσα στον οικισμό Φλόγα της Βαρυμπόμπης».

Σύμφωνα με τον κ. Βρεττό: «καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα, περιμένουμε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο σκοπός είναι να σταματήσει η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης».

«Πρέπει πάση θυσία η φωτιά να περιοριστεί άμεσα πριν νυχτώσει», κατέληξε ο δήμαρχος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/08/2021