Ελλάδα

Αχαΐα – Στάχτη & αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά

02.08.2021 | 08:48 Eνσωμάτωση

Τις πληγές της μετρά η Αχαΐα από τον πύρινο εφιάλτη που άφησε πίσω του τουλάχιστον 20 καμένα σπίτια, 16 ανθρώπους στο νοσοκομείο και 3.000 στρέμματα στάχτη.

Πιο συγκεκριμένα, ολονύχτιες υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Αχαΐα που εκάνα στάχτη πυκνό πευκοδάσος και σπίτια.

Οι πυροσβέστες με αυτοθυσία μπαίνουν μέσα στο πύρινο μέτωπο και σχηματίζουν ζώνες άμυνας γύρω από τα χωριά.
Προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες με κάθε τρόπο ακόμη και με κλαδιά στα χέρια. Η μάχη είναι ανιση όμως δεν απομακρύνονται από το μέτωπο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σάββατου έφτασε μέχρι τη θάλασσα. Χιλιάδες πολίτες εκκένωσαν τα χωριά Ζήρια, Άνω Ζήρια, Λόγγος, Κάμαρες και Λαμπίρη. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Οι δυτικοί άνεμοι έσπρωξαν το πύρινο μέτωπο προς την παραθαλάσσια ζώνη της Αιγιαλείας και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες εκκενώθηκαν.

Δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημίες από τις φλόγες ενώ αρκετά ήταν εκείνα που καταστραφήκαν ολοσχερώς. Την ίδια ώρα 16 πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή της καμένης έκτασης που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή αφού οι θερμοκρασίες στην περιοχή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 02/08/2021