Ελλάδα

«Ψήθηκε» η Αθήνα – Αφόρητη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα

01.08.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Στο πρωτοφανές και παρατεταμένο κύμα καύσωνα που έχει εισβάλλει στη χώρα και το οποίο εισέρχεται σε λίγες ώρες από τώρα σε τροχιά κορύφωσης.

Ειδικότερα, η Αθήνα μοιάζει σαν να πήρε φωτιά. Η θερμική κάμερα καταγράφει με χρώματα τις θερμοκρασίες που επικράτησαν το μεσημέρι της κυριακής στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Με βαθύ κόκκινο που αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι ταράτσες στα κτίρια της Ομόνοιας, η άσφαλτος και τα λιγοστά αυτοκίνητα στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας.

Η Αττική βρέθηκε και σήμερα στο έλεος του ακραίου καύσωνα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν όπου το θερμόμετρο έδειξε 42,3 βαθμούς Κελσίου, σε Φιλαδέλφεια και Πατήσια 41, ενώ 40 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκαν σε Σύνταγμα, Καλλιθέα και στο παραλιακό Σούνιο.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη με θερμοκρασίες που αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και τους 44 βαθμούς και οι πολίες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Υπομονή και ακόμη περισσότερη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί για την ερχόμενη εβδομάδα που η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι έως και 3 βαθμούς υψηλότερη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2021