Πολιτική

Αχαΐα – Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις πυρκαγιές

01.08.2021 | 20:46 Eνσωμάτωση

Πολιτικές κόντρες ξεσπούν με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, δριμεία κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας αιχμηρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την περιοδεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και πριν επιστρέψει στην Αθήνα βρέθηκε για ανάσες δροσιάς σε δημοφιλή παραλία των Χανίων.

Μέσω κυβερνητικών πηγών, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο.

Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κατι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά».

Την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού εξέφρασε ο υπουργός Πριστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση.

Βέλη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά στις πυρκαγιές εκτόξευσε η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Σε συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία ενόψει της κορύφωσης του καύσωνα τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2021