Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο – Προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο νησί

01.08.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, όπου νωρίτερα σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου.

Η πυρκαγιά έκαψε ολοσχερώς μια φάρμα και ένα σπίτι. Μάλιστα, στο σημείο βρίσκονται εγκλωβισμένοι ένας πατέρας, τα τρία του παιδιά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά είναι ισχυρή.
Δυστυχώς, στην περιοχή κάηκαν καγκουρό και καμήλες. Στην περιοχή επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200, δύο Καναντέρ και τρία ελικόπτερα.

Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων, από επισκέπτες και προσωπικό χωρίς ωστόσο, να απειλείται άμεσα.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων. Μέσα στο δάσος υπάρχουν και κάποια μοναστήρια.

Παράλληλα, μεγάλος μέρος του νησιού της Ρόδου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το δίκτυο υδροδότησης.

Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Ψήνθος, ενώ ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Μαριτσά και Δαματριά να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν πλησιάσει και άλλο το πύρινο μέτωπο, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Το 112 έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην Ρόδο.

Μεγάλη φωτιά στο Παραδείσι Αγρινίου

Την ίδια στιγμή επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στην πυρκαγιά, στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Αγρινίου ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Ωστόσο, η φωτιά αυτή τη στιγμή παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2021