Αθλητικά

Επέστρεψαν στην Ελλάδα με το τρόπαιο του NBA Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο

01.08.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Για πρώτη φορά στα χρονικά το τρόπαιο του ΝΒΑ βγήκε έξω από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ήρθε στην Ελλάδα.

Το έφεραν αυτοί που το κέρδισαν. Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Τα παιδιά από τα Σεπόλια, που από τη φτώχεια και την ανέχεια των παιδικών τους χρόνων εκτοξεύτηκαν στην κορυφή του κόσμου με ένα και μοναδικό όπλο.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Γιάννης τώρα που ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης μαζί με τον αδερφό του είναι εδώ και μερικές μέρες πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όμως όταν γυρίζουν τη ματιά τους στο παρελθόν, δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν τι έχουν πετύχει.

Συμφωνούν όμως ότι τα συναισθήματα που συνοδεύουν την κατάκτηση ενός τόσο βαρύτιμου τροπαίου είναι μοναδικά. Και σε κάνουν να θες κι άλλο.

Είναι συγκλονιστική η ταπεινότητα με την οποία ο Γιάννης αντιμετωπίζει την επιτυχία του. Μιλάμε ίσως για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτή τη στιγμή, σίγουρα πάντως για τον πρωταθλητή στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Κι όμως…

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι δύο Έλληνες που ποτέ δεν έκρυψαν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα. Η επιτυχία με το εθνόσημο είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της καριέρας τους.

Λίγο πριν πάρει το τρόπαιο για να το πάει να το δουν οι φίλοι του στα Σεπόλια και στου Ζωγράφου, ο Γιάννης έδωσε μιαν υπόσχεση

Σημειώνεται ότι η παραμονή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα θα είναι ολιγοήμερη.

Σε λίγες μέρες γεννά η γυναίκα του, οπότε μετά από 5-6 μέρες θα γυρίσει στις ΗΠΑ για να είναι στο πλευρό της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2021