Οικονομία

Δύο πανευρωπαϊκά βραβεία για την ελληνική μαθητική «επιχείρηση» Saveat

01.08.2021 | 07:57 Eνσωμάτωση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στην Ευρώπη η μαθητική «επιχείρηση» Saveat».

Η κυρία Μαρία Γιαννέτου Δημοσιογράφος – Υπεύθυνη Επικοινωνίας, ΣΕΝ/Junior Achievement Greece μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» για το πρόγραμμα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

«Εκπαιδεύει τα παιδιά στην επιχειρηματικότητα από το σχολείο. Ώστε να ξέρουν πως στήνεται μια επιχείρηση. Πώς ιδρύεται, πώς βγαίνει μια επιχειρηματική ιδέα και πώς γίνεται πράξη», εξήγησε.

«Τα παιδιά μας διακρίνονται στην επιχειρηματικότητα.», προσθεσε.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει στον κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement JA Europe Company of the Year Competition.

«Τα παιδιά μας έφεραν πρωτιά. Φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σκέφτηκαν μια πολύ έξυπνη ιδέα, με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. Δημιούργησαν ένα σκουφάκι για ανθρώπους με πρόβλημα όρασης για να τους βοηθήσει να προσανατολίζονται στην πισίνα», εξήγησε.

«Η δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά ήρθε με την ‘έξυπνη βρύση’, για βρύσες εξωτερικών χώρων. Το εξάρτημα που δημιούργησαν βιδώνει πάνω στις ήδη υπάρχουσες ώστε να γίνεται εξοικονόμηση νερού και να μην υπάρχουν μικρόβια», σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 01/08/2021