Ελλάδα

Αχαΐα – Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά – Καμένα σπίτια, καλλιέργειες & τραυματίες

01.08.2021 | 06:49 Eνσωμάτωση

Κόλαση φωτιάς έζησε χθες η Αχαΐα, από το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση.

Αμέσως εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρια και Λόγγος, καθώς επίσης ξενοδοχείο της περιοχής του Λόγγου και μια κατασκήνωση.

Στη μάχη με την πυρκαγιά ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ δύο φορές ενεργοποιήθηκε το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καταστραφεί στη Ζήρια, ενώ εκατοντάδες ήταν και οι άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν από το πύρινο μέτωπο.
Άμεσα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, τέθηκε σε ετοιμότητα το Λιμενικό Σώμα θέτοντας σε άμεση εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κινητοποίηση προσφερόμενων ιδιωτικών σκαφών και εθελοντών ναυαγοσωστών καθώς και πλοίων.

15 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια και κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο των Υγειονομικών Μονάδων της ευρύτερης περιοχής.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι επτά παρέμειναν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους (έξι πολίτες και ένας Λιμενικός) των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στάλθηκε κλιμάκιο να διερευνήσει αν πρόκειται για εμπρησμό

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μετέβησε, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Ζήριας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 01/08/2021