Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φουλ για μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου

31.07.2021 | 21:27 Eνσωμάτωση

Εν αναμονή των επόμενων επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται η Ελληνική αποστολή στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στην κολύμβηση προετοιμάζονται με αυτοπεποίθηση για τους τελικούς. Την ίδια ώρα, ο χρυσός Στέφανος Ντούσκος ετοιμάζεται για τη θριαμβευτική του επιστροφή στην Ελλάδα.

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου ώστε να περάσει στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων. Με 8.22 μέτρα σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά και πάει φουλ για μετάλλιο.

Βάθρο βλέπει και ο Κριστιάν Γκολομέεβ στην κολύμβηση. Με επίδοση 21.60, την τρίτη καλύτερη στα ημιτελικά, προκρίθηκε στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Είναι ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004.

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ πέρασε και ο Εμμανουήλ Καραλής, πηδώντας με τη δεύτερη προσπάθεια πάνω από τα 5,75. Αντίθετα ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5.50 αποκλείστηκε.

Η Εθνική πόλο συνέτριψε τη Νότια Αφρική με 28-5 και παραμένει πρώτη και αήττητη στον όμιλό της μία αγωνιστική πριν από το τέλος της πρώτης φάσης.

Πάνω στις δάφνες του χρυσού ολυμπιονίκη αναπαύεται ο Στέφανος Ντούσκος ετοιμάζοντας παράλληλα το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Αναμένεται αύριο στην Αθήνα, απ’ όπου θα αναχωρήσει αμέσως για τα Γιάννινα με τις αποσκευές του γεμάτες από το χρυσό μετάλλιο και πολλές αναμνήσεις.

Εκτός τελικού στη δισκοβολία γυναικών έμεινε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία με επίδοση 59.18 κατέλαβε τη 19η θέση.

Μεγάλη άτυχη ήταν η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία αμέσως μετά την εκκίνηση του προκριματικού των 100 μέτρων με εμπόδια τραυματίστηκε και εγκατέλειψε.

ΚΙΟΥ ΠΕΣΙΡΙΔΟΥ

Στην ιστιοπλοΐα τέλος ο Γιάννης Μιττάκης τερμάτισε 11ος και 8ος αντίστοιχα στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες και βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία των Finn.))

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 31/07/2021