Ελλάδα

Συγκίνηση και περηφάνια στα Γιάννινα για τον άθλο του Στέφανου Ντούσκου

30.07.2021 | 20:47 Eνσωμάτωση

Τo MEGA ταξίδεψε μέχρι τα Ιωάννινα για να συναντήσει τους γονείς του χρυσού ολυμπιονίκη, οι οποίοι περιγράφουν όσα ένιωσαν κατά τη διάρκεια της τρομερής του προσπάθειας. Οι κόποι μια ολόκληρης ζωής επιβραβεύτηκαν δηλώνει η μητέρα του πρωταθλητή ενώ ο πατέρας του και η αδελφή του ξεχειλίζουν όπως είναι φυσικό από περηφάνεια.

«Ακόμη πετάω είμαι πολύ χαρούμενη είναι τρομερό»…

Φανερά συγκινημένη για την επιτυχία του γιου της, η Μαρία Ντούσκου η μητέρα του 24χρονου χρυσού ολυμπιονίκη η αλλιώς του «Χάμιλτον της κωπηλασίας» Στέφανου Ντούσκου μιλάει στη κάμερα του MEGA για τις στιγμές αγωνίας λίγο πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Όσο πλησίαζε και είχε μπει εκεί στα κόκκινα μπαλάκια και πήγαινε για τον τελικό λέγαμε θα πάρει το χρυσό είχαμε μείνει άναυδοι είμασταν έκπληκτοι λέγαμε θα πάρει κάποιο μετάλλιο αλλά το χρυσό;».

Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής επιβραβευτήκαν…

«Όλη η προσπάθεια και η δική μας και του παιδιού όλα αυτά τα 10 χρόνια που αγωνίζεται είναι εδώ μαζεμένα να τα βλέπουμε! Αυτό που έλειπε και είναι το αποκορύφωνα αυτό που πήρε σήμερα και θα μπει στην καλύτερη θέση», ανέφερε η κυρία Μαρία Ντούσκου.

Δικαιωμένος και ο πατέρας του 24χρονου Στέφανου… Βασίλης Ντούσκος ήταν δίπλα του από την πρώτη προπόνηση.. μαζί του στις χαρές και στις απογοητεύσεις!

«Πάρα πολύ χαρούμενος … ανέλπιστο βέβαιο πολύ δυνατή οι συμμετοχή με ένα πάρα πολύ ωραίο μετάλλιο.. δύσκολη κούρσα από την αρχή… το πάλεψε, δοκίμασε βρέθηκε ανάμεσα μέχρι να πάει στα 1.700… μετά το πίστεψε πολύ», σημείωσε.

Τα πρώτα λόγια που είπε η αδερφή του στον Στέφανο λίγο μετά τον θρίαμβο συγκινούν… «Του είπα πολλά συγχαρητήρια δεν το πιστεύαμε δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιούσαμε νοιώθω πολύ υπερήφανη. Είναι πολύ δύσκολο άθλημα θέλει επιμονή να αντέξεις κλπ».

Εδώ στο Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων… τα πρώτα βήματα στην κωπηλασία…τον περιμένουν σε λίγα 24ωρα να τον συγχαρούν.

«Πιστεύω Δεν είναι τίποτα τυχαίο είναι συνέργεια πολλών πραγμάτων και φυσικά η στήριξη των γονιών του της οικογένειας του που κατάφερε ο Στέφανος ο Ντούσκος ένα παιδί με ήθος με αξιοπρέπεια αλλά αγωνιστής που ότι βάζει στόχο το καταφέρνει», ανέφερε η κυρία Μάρθα Παλαιοπάνου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Στα Ιωάννινα τη γενέτειρα του… φίλοι, συγγενείς συναθλητές περιμένουν τον δικό τους Στέφανο να γυρίσει.. του επιφυλάσσουν μια μεγάλη αγκαλιά μια μεγάλη υποδοχή!

Ο 24χρόνος Στέφανος Ντούσκος έγινε πρότυπο για όσους αγωνίζονται και δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα τους!

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2021